Start   ► Over Bartels Bed & Breakfast   ► Reserveren   ► Links   ► Routebeschrijving   ► Contact
Culinair
 
 
Links
Algemeen
Bezienswaardig
Culinair

CULINAIR UITGAAN IN DE OMGEVING

 

Ansen

De Huiskamer (al twee keer uitgeroepen tot 'leukste restaurant van Nederland')

Sfeervol restaurant met een Frans-mediterrane keuken. Er staat zelfs een tafel in de oude bedstee. Voor de maaltijd kan er wat gedronken worden rondom de open haard. Bij mooi weer nodigt het terras uit voor een etentje buiten. Prima voor lunchen en dineren.

Kerkdijk 2, tel. 0522 471280, www.dehuiskamer.com

Theehuys Anserdennen

Dit ligt midden in het Nationaal Park Dwingelderveld en is alleen per fiets en lopend te bereiken, vanaf een nabijgelegen parkeerplaats. Voor de kinderen is er een zandverstuiving en een kleine speeltuin. Eenvoudige maar complete menukaart. Bij mooi weer lonkt het grote terras.

Schapendrift 1, tel. 0522 471137, www.theehuys-anserdennen.nl

De Groene Hof

In theeschenkerij De Groene Hof kunt u kennismaken met vele gezonde en lekkere kruidentheesoorten. Er is een terras en een boerderijwinkel. Er is ook boerderij-ijs te krijgen, gemaakt van verse koeienmelk.

Broekdijk 1, tel. 0522 473634, www.degroenehof.nl

 
Ruinen

't Olde Posthuus

Tussen Ruinen en Pesse, in het gehucht Anholt, ligt 't Olde Posthuus. Al sinds 1300 vinden reizigers hier een welkome rustplaats. De Anholt was vroeger een hospitium, een logeergelegenheid voor bisschoppelijke ambtenaren op hun inspectietocht door Drenthe en een halteplaats voor de postkoets aan de oude, lange verkeersweg die de stad Groningen, via Zwolle, met het westen verbond. Nu is het een fraai gelegen specialiteitenrestaurant.

Anholt 8, tel. 0528 241363

Luning

Fraai gelegen restaurant in het centrum van Ruinen met een mooie veranda. De boerderij stamt uit 1632 en deed sinds 1900 naast boerderij ook dienst als horecagelegenheid. Nog tot eind jaren 70 van de 20e eeuw stonden er in het achterhuis koeien en werden kippen gehouden. Nu is het in gebruik als pannenkoekenrestaurant en tapasbar en is in het voorhuis een café-restaurant gevestigd, waar koffie wordt geschonken van 'eigen' plantage.

Brink 1, tel. 0522 471238, www.restaurantluning.nl


Dwingeloo
 

Onder de Eiken

Restaurant en eetcafé onder één dak. Onder de Eiken is gevestigd in een boerderij uit 1853. Op de Deel en in de Heerenkamer kunnen de gasten aan mooi gedekte tafels smullen van een à la carte-maaltijd. In de stalkamer en de gelagkamer is het eetcafe gevestigd. In het café is elke laatste zaterdag van de maand live muziek te beluisteren.

Drift 20, tel. 0521 593272, www.onderdeeiken.nl


Zuidwolde

Gasterije 'In De Groene Lantaarn'

Een sfeervol en ruim opgezet restaurant in een Saksische boerderij.

Hoogeveenseweg 17, tel. 0528 372938, www.indegroenelantaarn.nl